BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

About Me

My Photo
ichiShadowZ
just ask
View my complete profile

Tuesday, 26 June 2012

be proud GuyZ

budak2 yg lahir pd thn 80/90an, mesti ingat mase skola rendah dulu: -
* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
* RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT,nk sgt ke susu kotak free
* pakai... pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
* pakai pembaris yg bergerigi, kilat2 lg
* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
* bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
* Siri kartun;DRaGON BALL, crush gear , bay blade , power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
*bli mainan yg ade kat tv :kete crush gear, kete dash (semua pakat berebut nak enjin wane itam..kononnye tu laa yg pling laju), bay blade, yoyo mcm2 la laa
*main peluk tiang mse rehat
*xleh nmpk kertas..dpt je tros jd roket
*time pling best mse jah 6 bru leps abis UPSR semua brg mainan yg ade kt umah bwak p sklh..pgi sklh motif nak main jje..ade yg bwk uno laa, poker laa, papan kerem la,dam , catur, game tange ngan ular, dn yg pling pemes JUTARIA
time msok makmal komputer pakat semua bkk miniclip.com men game..cikgu ajar ape ntah x tau daa
*time perhimpunan kat sekolah (senam diri,jaga sedia,luruskn barisan angkat jatuhangkat jatuh) skema blake pakat ikut je ape suruh
dh sklh mnengah haram..perhimpunan pon ponteng
*sbelum perhimpunan, kne kutip smpah dlu..ehehe

**bnyk la laa KidZ pon x brapa ingat da**

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 sorg2 bace mende alah ni ^^

3 kipas susah mati:

Ferdinand Hegemur said...

Cool post my man....

wan niahix said...

haha... semua tu kenangan belake kidz... hehe... yg main lawan pemadam tu yg tak tahan tu.. bile kalah pemadam kene ambik. pastu sampai rumah cakap pemadam ilang... haha... mmg jahat tol pikir mase kecik2 dulu...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

KidZ_VII said...

@wan niahix
ahaha..dulu2 mmg best laa
tiap2 ary bli pemadam baru
bnyak giler kot koleksi pemadam KidZ yg KidZ rampas